100 gr. taze incirin içerdiği besin değerleri şöyledir:
80 kalori: 1,2 gr. protein; 20,3 gr. karbonhidrat: 0 kolesterol; 0,3 gr.
yağ; 1,2 gr. lif; 22 mgr. fosfor; 25 mgr. kalsiyum; 0,6 gr. demir; 2
mgr. sodyum; 194 mgr. potasyum: 20 mgr. magnezyum; 80 IU A vitamini;
0,06 mgr. B1 vitamini; 0,05 mgr. B2 vitamini; 0,4 mgr. B3 vitamini;
0,113 mgr. B6 vitamini; 6.7 mcgr. folik asit ve 2 mgr. C vitamini.
İncirin kurutulmuşunun yani kuru incirin besin değeri daha da artar.
Bunları şöylece sıralayabiliriz; 217 kalori: 4 gr. protein; 55.3 gr.
karbonhidrat: 0 kolesterol; 1,2 gr. yağ; 6.7 gr. lif: 163 mgr. fosfor:
138 mgr. kalsiyum: 4,2 mgr. demir: 640 mgr. potasyum: 91,5 mgr.
magnezyum; 0,073 mgr. B1 vitamini ve 0,072 mgr. B2 vitamini.
Taze ve özellikle kuru incirin yenilmesiyle insan
bedeninin hücreleri yenilenir.İncir ,içerdiği yüksek oranlardaki
protein,vitamin,ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayanbir
besindir.Günde 100gr. Kuru incir yenilirse bedenin günlük ihtiyacı
olan kalsiyumun %17 si,demir ve mağnezyumun %30 u,fosforun %20 i,B1
vitamininin %5 i veB2 vitamininin %4 ü alınmış olur.
İçerdiği yüksek oranda liflerle ,bedene giren kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar.
İçerdiği yüksek oranda liflerle ,bedene giren kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar.
–Sindirimi kolaylaştıran incirin ,bedeni bakterilere karşı koruyan etkileri de vardır.
–Kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklı olmalarında etkendir. İncirin içerdiği kalsiyum ,diğer besinlerdekine göre daha kolay sindirilir.Süt içmeyen kişilerin incir yemeleri tavsiye edilir .
—İncir ,içerdiği BENZALDEHİT adlı maddeyle kanserli hücrelerin büyümesini önler.Kansere karşı etkili olur.
–Kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklı olmalarında etkendir. İncirin içerdiği kalsiyum ,diğer besinlerdekine göre daha kolay sindirilir.Süt içmeyen kişilerin incir yemeleri tavsiye edilir .
—İncir ,içerdiği BENZALDEHİT adlı maddeyle kanserli hücrelerin büyümesini önler.Kansere karşı etkili olur.
–Vücuda kuvvet ve enerji verir.
–Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
–Halsizliğe ve unutkanlığa iyi gelir.
–Öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir.
–Nezle ve bronşite faydalıdır.
–Bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyerek, hastalıklara karşı direnci artırır.
–Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
–Halsizliğe ve unutkanlığa iyi gelir.
–Öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir.
–Nezle ve bronşite faydalıdır.
–Bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyerek, hastalıklara karşı direnci artırır.
– Körpe incir yapraklarının sütü siğile karşı etkilidir.
İNCİR NASIL KULLANILIR ?
İncirin meyvesi yaş ve kurutularak yenebilir, reçeli ve
kompostosu yapılır. Ayrıca incir ağacının dallarından akan beyaz sütten
de yararlanılır. Dallarından akan sütü nasır ve siğillere sürülürse iyi
gelir. Kuru incir kalori, protein, potasyum, kalsiyum ve demir
açısından daha besleyicidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder